Auto

Toyota do të investojë 14 miliardë dollarë në bateri për vetura elektrike

 

Për një kohë të gjatë, Toyota rezistoi dhe nuk donte të përfshihej në lojën e pothuajse të të gjithë prodhuesve të veturave.

Angazhimi për tranzicionin elektrik nuk i shqetësonte japonezët, derisa Bashkimi Evropian vendosi t'u japë fund veturave me benzinë dhe naftë më 2035.