Auto

Stellantis nënshkruan lehtësi kredie 12 miliardë euro me 29 banka

 

Prodhuesi i veturave, Stellantis, ka thënë se kishte nënshkruar një lehtësi krediti 12 miliardë euro me një grup prej 29 bankash, "të disponueshme për përdorim në qëllime të përgjithshme të korporatave".

Struktura përbëhet nga dy transhe me vlerë 6 miliardë euro secila, me maturim tre dhe pesë vjeçar, të cilat mund të zgjaten me një vit, ka thënë grupi, i formuar në fillim të këtij viti përmes bashkimit të Fiat Chrysler dhe prodhuesi i Peugeot PSA.