Auto

Evropa ndryshon plan, s’ka vetura me djegie të brendshme nga viti 2035

 

Një dokument që ka rrjedhë nga Bashkimi Evropian ka paralajmëruar se do të përshpejtohet afati i dhënies fund të veturave të cilat janë me motorë me djegie të brendshme.

Sipas dokumentit të publikuar nga “Bloomberg”, emetimet e gazit nga veturat e reja duhet të bien për 65 për qind deri në vitin 2030 dhe duhet të shkojnë krejtësisht në zero deri në vitin 2035. Sigurisht, këto do të vijnë me standarde më të rrepta që do të vijnë krahas obligimit të qeverive për të krijuar më shumë stacione të mbushjeve për veturat me rrymë.