Auto

Rusia zhvillon taksinë vetëvozitëse

 

“SberAutoTech”, një filial i huamarrësit më të madh të Rusisë, “Sberbank”, ka zhvilluar një veturë vetëvozitëse, të quajtur Flip, të cilin kompania e përshkroi si një "taksi të së ardhmes".

“Sberbank” po diversifikon në fusha që variojnë nga shpërndarja e ushqimit dhe shërbimet e taksive te informatika e re dhe siguria kibernetike dhe ka bërë hapa të mëdhenj teknologjikë vitin e kaluar, duke zbuluar një asistent të ri virtual, altoparlant inteligjent dhe pajisje të tjera.