Auto

Tesla kërkon të investojë në Indonezi

 

Indonezia ka marrë propozim nga kompania për prodhimin e veturave elektrike, Tesla, për të investuar në prodhimin e këtyre veturave. Këtë e ka bërë me dije nënkryetari i drejtorisë për Investiem dhe Koordinim të Minierave, Septian Hario Seto.

Indonezia është prodhuesi më i madh në botë i nikelit, një material kyç për bateritë EV dhe ka Tesla ka propozuar që të investojë për të ndihmuar zhvillimin e planeve të saj ambicioze të industrisë EV dhe baterive.