Auto

Danimarka synon 775 mijë vetura me zero emetim të gazrave deri më 2030

Danimarka synon 775 mijë vetura me zero emetim të gazrave deri më 2030
Foto: Reuters
 

Qeveria daneze dhe shumica parlamentare janë pajtuar të premten që të financohet plani që deri në vitin 2030 në rrugët e Danimarkës të jenë të paktën 775 mijë vetura me zero emetim të gazrave, raporton Reuters.

Ky është njëri nga planet më ambicioze për të arritur synimet në luftimin e ndryshimeve klimatike, transmeton KOHA.