Auto

Britania do të ndalojë qarkullimin e të gjitha veturave me benzinë ​​dhe naftë pas 2030

 

Londër, 18 nëntor - Britania Madhe përshpejton politikën mjedisore dhe bëhet vendi i parë që njofton se për vitin 2030, kundër objektivit të vendosur 2040, do të ndalojë qarkullimi e të gjitha veturave me benzinë ​​dhe naftë.

Vendimi, i parashikuar gjerësisht, u zyrtarizua nga qeveria e kryeministrit konservator Boris Johnson brenda kuadrit të një plani me 10 pika për “një revolucion të gjelbër industrial” në vend që do të paraqitet nesër në Parlament.