Auto

Vetura e parë turke elektrike që do të ketë bateri më jetëgjatë sesa konkurrentët

Vetura e parë turke elektrike që do të ketë bateri më jetëgjatë sesa konkurrentët

Ankara, 28 tetor – Makina e parë elektrike turke do të ketë një jetëgjatësi më të madhe të baterisë sesa konkurrentet e saj, deklaruan prodhuesit.

Katoda NMC (Nikel, Mangan, Oksid Kobalt) do të përdoret në bateritë me litium-jon të makinës, e cila optimizon dendësinë e energjisë dhe fuqisë, shkroi në Twitter Grupi i Iniciativës së Automobilit të Turqisë (TOGG).