Auto

Mercedesi dënohet me 1.5 miliardë dollarë për mashtrim në testime të emetimit të gazrave

Foto: Reuters
Foto: Reuters
 

Prodhuesi i automjeteve Daimler AG dhe filiali Mercedes-Benz në SHBA janë pajtuar që t’i paguajnë 1.5 miliardë dollarë qeverisë amerikane dhe rregullatorëve të shtetit të Kalifornisë për të zgjidhur pretendimet se kanë mashtruar në testimet e emetimeve të gazrave, kanë konfirmuar zyrtarët të hënën, shkruan CBSNews

Departamenti amerikan i Drejtësisë, Agjencia për Mbrojtjen e Ambientit dhe Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Kalifornisë ka thënë se Daimleri ka thyer ligjet për ambientin duke e përdorur të ashtuquajturin “mposhtja e pajisjes softuerike”, për të anashkaluar testimin e emetimeve, transmeton KOHA.