Auto

Pandemia bashkon Evropën për rikuperimin “e gjelbër”

 

Prodhuesit evropianë të baterive për veturat elektrike janë në nxitim për të nxjerrë përfitime nga avantazhi i pakove masive stimuluese “të gjelbra”, të shpalosura që nga shpërthimi i pandemisë së koronavirusit, ani pse shumica e prodhuesve e dinë se do të jetë e vështirë të arrihen gjigantët aziatikë që tashmë e dominojnë tregun.

Përderisa “Northvolt”-i i Suedisë, dhe së fundmi “Verkor”-i i Francës po synojnë prodhimin në masë të madhe, prodhuesit e tjerë evropianë janë të fokusuar më shumë në teknologjitë e reja sesa në rivalizimin e prodhuesve kinezë e koreanojugorë me prodhimin në masë të baterive për veturat elektrike.