Auto

Renaulti në 6 muaj pësoi 7.3 miliardë euro humbje

Renaulti në 6 muaj pësoi 7.3 miliardë euro humbje
 

Prodhuesi francez i makinave Renault, ka pësuar në gjashtëmujorin e parë humbjen më të madhe neto në historinë e tij, me 7,3 miliardë euro, si pasojë e ndikimit të partnerit të tij japonez Nissan dhe krizës shëndetësore, njoftoi kjo kompani nëpërmjet një komunikate.

Grupi, tashmë në vështirësi edhe para pandemisë dhe që njoftoi në fund të majit mbylljen e 15 000 vendeve pune në botë, prej të cilave 4 600 në Francë, theksoi se kishte hequr dorë nga çdo parashikim i rezultateve financiare për 2020 përballë pasigurive të lidhura me pandeminë e COVID-19.