Auto

Nissan zbulon modelin Ariya elektrik me një çmim prej 40.000 dollarësh

Nissan mori një tjetër hap në makinat elektrike duke zbuluar modelin Ariya. Me një pamje të mprehtë që shpreh dizenjimin e konceptit të makinave të vitit të fundit, automjeti kap nga 0 deri 100 KMH për më pak se 5 sekonda.

Makina vjen me dy versione motorash një prej tyre është motor i vetëm FWD (215 kuaj fuqi ) ndërsa tjetri është motor i dyfishtë “e-4ORCE ” AWD (389 kuaj fuqi) , të cilët përfshijnë një pedal elektronik që lejon shoferin të akselerojë shpejtësinë dhe të frenojë mjetin me një buton të vetëm.