Auto

Mercedes AMG GT Black, veturë e re për gara që mund ta vozitni edhe në rrugë publike

Mercedes AMG GT Black, veturë e re për gara që mund ta vozitni edhe në rrugë publike
 

Ky është Mercedesi i ri AMG GT nga seria Black, veturë me një qëllim të vetëm, të tejkalon kufijtë e veturës së rëndomtë që mund ta vozitni në rrugët e shtruara.

“Seria Black është gjithmonë me dy ulëse”, tha Joerg Letzel, menaxher i produkteve për Mercedesin. “Modeli është i bazuar në GT R, por ashtu si e keni vërejtur, seria Black nuk e ka R-në, andaj është një model tërësisht ndryshe, dhe paraqet përkryerjen teknike, pra një veturë e përkryer e bërë për gara, por të cilën mund ta vozitni edhe në rrugë publike”, shkruan TopGear.