Auto

Automobilizmi pëson nga koronavirusi

Automobilizmi pëson nga koronavirusi

Për dekada me radhë, Kina ka qenë “tokë e premtuar” për prodhuesit e automobilave nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Evropës dhe Japonisë. Tani, shpërthimi i koronavirusit po kërcënon që ta thellojë rënien e tregut, për sa u përket shitjeve, prodhimit në këtë vend, por edhe që ta dëmtojë zinxhirin botëror të pjesëve për automobilat.

Gjigantët, si “Volkswagen”, “Toyota”, “Daimler”, “General Motors”, “Renault”, “Honda” dhe “Hyundai” janë ndër prodhuesit me nam botërorë që kanë investuar shumë në Kinë, duke formuar partneritete me kompanitë lokale, por edhe duke ndërtuar kompani të mëdha atje. Kina prodhon më shumë automobila se secili shtet tjetër në botë dhe është po ashtu tregu më i madh në botën mbarë.