Toyota shet mbi një milion automjete në Evropë Foto: Bankok Post

Toyota shet mbi një milion automjete në Evropë

21 January 2020 18:16

Tregu i prodhuesit japonez të automjeteve në Evropë gjatë vitit 2019 u rrit në 5.3 për qind.

Toyota Motor Europe përfundoi vitin 2019 me 1.089.422 automjete Toyota dhe Lexus të dorëzuara, një rritje prej 5.2 për qind gjatë vitit 2018. Pjesa e përgjithshme e tregut evropian të TME-së u rrit në 5.3 për qind, që është një parametër i qëndrueshëm për vite me radhë në një kompani japoneze.

Me mbi 560,000 automjete hibride të shitura, që përfaqësojnë 52 për qind të shitjeve totale, Toyota dhe Lexus ofrojnë gjithsej 20 modele hibride, që përfaqësojnë gamën më të gjerë të automjeteve hibride në industrinë e automjeteve. Duke numëruar të dy markat, gjithsej shtatë modele të reja u lansuan në vitin 2019.

Toyota ka shitur më shumë se një milion automjete për herë të parë që nga viti 2008, duke regjistruar një rritje prej 4.5 për qind nga viti në vit. Brenda segmentit C, Toyota ka lansuar versione krejt të reja të Corolla Hatchback dhe Touring Sports, në version hibrid me motorët 1.8-litër me 122 kuajfuqi dhe 2.0-litër me 180 kuajfuqi, si dhe për herë të parë një energji hibride është përfshirë në Corolla Sedan të ri.

Sipas Toyotës, RAV4 i ri ka gjetur pritje të shkëlqyeshme te klientët, me kërkesa aktualisht që tejkalojnë numrin e njësive të prodhuara.

Karakteristika të tjera të reja përfshijnë një version hibrid të Toyota Camry për tregun evropian, si dhe kthimin e GR Supra.

Shitjet totale të Lexusit u rritën në 14.5 për qind gjatë vitit të kaluar, në një rekord prej 87.206 automjeteve, duke shënuar vitin e gjashtë të njëpasnjëshëm të rritjes, duke dyfishuar shitjet në krahasim me vitin 2013.

Rritja e vazhdueshme në vitin 2019 është përmirësuar nga lansimi i modelit të ri Lexus UX, modelit premium të ndërprerë të Sedanit të ri Lexus ES dhe Lexus RX të ridizajnuar.

Shitjet e Lexusit në Evropën Perëndimore tani janë pothuajse ekskluzivisht hibride, me 96 për qind të miksit, ndërsa pjesa e hibrideve në të gjithë tregun evropian është 67 për qind./kosovapress

© KOHA

Komentet

Shto koment

Të ngjashme