Auto

Elektrifikimi, “tërmet” për punëtorët në automobilizëm

Elektrifikimi, “tërmet” për punëtorët në automobilizëm

Viti 2019 po del të jetë një nga më të këqijtë për punëtorët në industrinë e automobilizmit. Kërkesat që po tkurren e ndërrimet e mëdha në teknologjinë e automobilave detyruan së fundmi “Daimler” e “Audi” të shuajnë rreth 20 mijë vende pune.

Sipas të dhënave të siguruara nga “Bloomberg”, prodhuesit do të eliminojnë më shumë se 80 mijë vende pune gjatë viteve të ardhshme, shkruan sot Koha Ditore. Edhe pse këto janë të përqendruara në Gjermani, Amerikë dhe Britani të Madhe, ekonomitë me rritje të shpejtë nuk kanë qenë imune dhe po shohin prodhuesit që ulin operimet aty.