Auto

Shtim i shpejtë i veturave elektrike, por shumë larg zëvendësimit të atyre tradicionale

Shtim i shpejtë i veturave elektrike, por shumë larg zëvendësimit të atyre tradicionale

Transporti elektrik po rritet me një normë të shpejtë në të gjithë botën, por do të duhet kohë përpara se të bëhet zgjedhja kryesore. Nga 5.1 milionë makina elektrike në botë, thuajse 2 milionë janë shitur në Kinë, Europë dhe SHBA, në vitin e kaluar.

kinez, BYD dhe ‘Bejing Electric Vehicle’, kompania amerikane Tesla dhe Nissan i Japonisë, janë lojtarët kryesorë. Këto kanë prodhuar thuajse 560,000 makina tërësisht elektrike. Ndërkohë që reduktimi i emetimit të karbonit është bërë më strikt, shumë vende po ofrojnë incentive në ndërtimin e infrastrukturës për të inkurajuar shoferët që të konvertojnë automjetet në elektrike.