Auto

Revolucioni në automobilizëm i pashmangshëm, por i ngadalshëm

Revolucioni në automobilizëm i pashmangshëm, por i ngadalshëm

Nuk është fshehtësi të thuhet se më shumë automobila elektrikë do të lansohen në vitin 2019 në krahasim me vitin paraprak. Megjithatë, ata do të mbesin të papërballueshëm dhe jopraktikë për shumicën e blerësve.

Një shpërthim i madh i shitjeve të automobilave elektrikë pritet të ndodhë gjatë vitit 2020, por revolucioni i shumëpritur, i cili e sheh botën të mbushur me automobila të kontrolluar me kompjuterë e automobila tërësisht elektrikë, duket akoma larg në horizont, shkruan sot “Koha Ditore”. Automobilat e kontrolluar nga kompjuterët do të bëjnë përparim të vazhdueshëm drejt automatizimit të plotë edhe në periudhën afatshkurtër, por automobili i parë i tillë në dispozicion për blerje për njerëzit e thjeshtë mbetet më shumë ëndërr se realitet.