Arbëri

Mbi 170 milionë euro nga diaspora për tre muaj

 

Diaspora vazhdon të jetë burim financiar për familjet dhe ekonominë kosovare, ku vetëm për tre muajt e parë të këtij vitit kanë shënuar 170 milionë e 500 mijë euro që është një rritje prej 7.1 milionë euro më shumë se periudha e njëjtë e vitit të kaluar.

Zëdhënësi i Bankës Qendrore e Kosovës (BQK), Kushtrim Ahmeti tha për KosovaPress se vitin e kaluar, Kosova ka pasur rritje të vlerës së dërgesave nga bashkatdhetarët, në krahasim me vitin 2016.