Arbëri

Çanta e një nxënësi me gjysmën e librave sipas orarit peshon rreth 5 kg

 

Rreth 5 kilogramë peshon çanta e një nxënësi të klasës së shtatë vetëm me gjysmën e librave, sipas orarit mësimor. Përndryshe, pesha do të shkonte mbi 6 kg.

Për t’ua lehtësuar sadopak, prindërit i bartin çantat e fëmijëve të tyre dhe i shoqërojnë deri në shkollë. Por, ka edhe raste të tilla kur nxënësit kanë gjetur çanta në formë të valixhes, vetëm që të mos bartin barrë të rëndë mbi shpinë.