Arbëri

Sveçla: Qeveria serbe po financon terrorizmin

Xhelal Svecla

Foto: Alban Bujari

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka deklaruar se investimi në të ardhmen për sigurinë e vendit është domosdoshmëri, derisa ka përmendur se “qeveria serbe po e mbështet dhe financon terrorizmin”.

Sveçla po merr pjesë në panairin e industrisë së mbrojtjes, sigurisë dhe të teknologjisë, Eurosatory 2024, ku tha se është i pranishëm edhe homologu francez, Sebastien Lecornu.

Ai ka përmendur se demokracia dhe siguria po përjetojnë kohë të rënda dhe sfida “gjithandej globit”.

“Me ceremoni zyrtare ku ishte i pranishëm Ministri i Mbrojtjes së Francës Sébastien Lecornu, sot është hapur në Paris panairi më i madh i industrisë së mbrojtjes, sigurisë dhe teknologjisë, Eurosatory 2024. Me zëvëndësministrin e Mbrojtjes Shemsi Syla, Ambasadorin Mehdi Halimi, Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë Gazmend Hoxha dhe me ekipet e Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe Policisë së Kosovës, do të vizitojmë për disa ditë panairin për të parë zhvillimin në këto fusha, me synimet për të avansuar ushtrinë dhe policinë tonë. Në këto kohë të rënda me shumë sfida për demokracinë e sigurinë gjithandej globit, e një qeveri si ajo e Serbisë që mbështet dhe financon terrorizmin, investimi në të ardhmen e sigurtë të vendit tonë është domosdoshmëri” ka thënë Sveçla.