Arbëri

Kurti: Beogradi zhvillon parada ushtarake aty ku u gjetën eshtrat e 744 shqiptarëve të vrarë

Foto: Arkiv/Ilustrim

Kryeministri Albin Kurti ka kujtuar të vrarët në masakrën e Vushtrrisë. Duke përmendur të vetmen prej 68 viktimave që nuk u gjet në varrezën masive në Serbi, Kurti ka thënë se sot në atë vend Beogradi zhvillon parada ushtarake pa asnjë pllakë përkujtimore se dikur pati një varrezë masive aty. 

Ai është shprehur se krimet e kryera nga Serbia nuk fshehen e as nuk fshihen, dhe nuk mund të mbeten të pazbardhura. 

Postimi i plotë: 

Bukuria i kishte 16 pranvera. Më 26 gusht 1999 do të mbushte 17 vjet. 

Sot janë bërë 25 vite prej zhdukjes së saj. 

Më 22 maj 1999, forcat e armatosura të Serbisë vranë dhe masakruan mizorisht 68 civilë shqiptarë në Vushtrri. Pas ekzekutimit, në përpjekje për të fshehur gjurmët e krimit, trupat e pajetë i dërguan në Serbi. Eshtrat e 67 shqiptarëve të vrarë në këtë masakër u gjetën në Batajnicë të Beogradit. Nuk u gjetë Bukuria.

Në Batajnicë afër Beogradit janë gjetur trupat e pajetë të 744 shqiptarëve nga Kosova. Aty zhvillohen parada ushtarake të Serbisë pa asnjë pllakë apo shenjë tjetër përkujtimore që tregon se ka pasur një varrezë masive.

Krimet e kryera nga Serbia gjatë luftës në Kosovë nuk mund të fshehen e as fshihen. Këto krime nuk mund të mbeten të pazbardhura e kriminelët të pandëshkuar. 

Në këtë përvjetor, kujtojmë të vrarët në masakrën e Vushtrrisë:

1 Afrim (Osman) Bajrami (31 vjeç)
2 Agim (Arif) Zeka (20 vjeç)
3 Agim (Hamdi) Dallku (26 vjeç)
4 Agim (Islam) Shaqiri (17 vjeç)
5 Ahmet (Qazim ) Uka (35 vjeç)
6 Ajshe (Azem) Uka (31 vjeç)
7 Ali (Ibrahim) Melenica (58 vjeç)
8 Arian (Emurullah) Prokupla (30 vjeç)
9 Arsim (Hazir) Sejdiu (33 vjeç)
10 Arsim (Ismajl) Musa (20 vjeç)
11 Avdi (Hamit) Bardiqi (56 vjeç)
12 Bahri (Mahmut) Syla (24 vjeç)
13 Bajram (Habib) Islami (38 vjeç)
14 Bajram (Ramadan) Meha (46 vjeç)
15 Bashkim (Hamdi) Dallku (23 vjeç)
16 Bedri (Ramadan) Kutllovci (38 vjeç)
17 Besnik (Ramadan) Shaqiri (15 vjeç)
18 Brahim (Rrahim) Maloku (48 vjeç)
19 Bujar (Dibran) Krasniqi (19 vjeç)
20 Bukurie (Hasan) Shkreli (16 vjeç)
21 Burim (Rafet) Behrami (17 vjeç)
22 Driton (Rifat) Murseli (27 vjeç)
23 Driton (Shaban) Merovci (31 vjeç)
24 Ekrem (Jahir) Feka (30 vjeç)
25 Faik (Raif) Mulaku (57 vjeç)
26 Fatmir (Halim) Keqolli (26 vjeç)
27 Fazli (Zenel) Shabani (56 vjeç)
28 Fehmi (Ukshin) Musa (37 vjeç)
29 Ferki (Zeqir) Kadriu (58 vjeç)
30 Hajdin (Ramadan) Shaqiri (19 vjeç)
31 Haki (Zeqir) Kadriu (16 vjeç)
32 Hamdi (Ragip) Dallku (62 vjeç)
33 Hamit (Adem) Halili (60 vjeç)
34 Hasan (Ibrahim) Melenica (51 vjeç)
35 Hilmi (Hamit) Halili (27 vjeç)
36 Ibrahim (Bajram) Zeqiri (36 vjeç)
37 Ibrahim (Habib) Islami (49 vjeç)
38 Idriz (Ragip) Hasani (21 vjeç)
39 Irfan (Ilaz) Zhilivoda (38 vjeç)
40 Isak (Sylë) Maçastena (33 vjeç)
41 Jeton (Rifat) Vërbovci (33 vjeç)
42 Kemajl (Tefik) Tërnava (41 vjeç)
43 Lulzim (Hamdi) Bajrami (27 vjeç)
44 Mensur (Ferat) Gërguri (35 vjeç)
45 Miradie (Hajzer) Feka (62 vjeç)
46 Muhamet (Ahmet) Kadriu (56 vjeç)
47 Muharrem (Hamdi) Bajrami (32 vjeç)
48 Murat (Ferat) Tiriqi (24 vjeç)
49 Muzafer (Avdulla ) Muhaxheri (42 vjeç)
50 Naim (Osman) Bajrami (37 vjeç)
51 Naser (Arif) Zeka (25 vjeç)
52 Nexhmedin (Arif) Zeka (22 vjeç)
53 Nistret (Ali) Melenica (31 vjeç)
54 Rafet (Qazim) Behrami (53 vjeç)
55 Ramadan (Bajram) Meha (15 vjeç)
56 Ramadan (Sefë) Shaqiri (50 vjeç)
57 Rrahim (Ali) Shatrolli (43 vjeç)
58 Rrahim (Hasan) Shkreli (19 vjeç)
59 Rrahman (Idriz) Ferati (18 vjeç)
60 Sekine (Qazim) Uka (24 vjeç)
61 Serhat (Ferat) Tiriqi (22 vjeç)
62 Shaban (Ibrahim) Melenica (49 vjeç)
63 Shahidin (Shefqet) Maxhuni(20 vjeç)
64 Shahin (Xhevat) Feka (40 vjeç)
65 Shefki (Musli) Melenica (22 vjeç)
66 Xhafer (Ramadan) Shaqiri (18 vjeç)
67 Zeqir (Rexhep) Kadriu (46 vjeç)
68 Zeqir (Rrahman) Zeqiri (45 vjeç
Lavdi!