Arbëri

Dështoi iniciativa për shkarkimin e kryetarëve në veri

Vendvotim në veri / Foto: Driton Paçarada - KOHA

Vendvotim në veri / Foto: Driton Paçarada - KOHA

Foto: Driton Paçarada

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Kreshnik Radoniqi, ka njoftuar se s’ka kaluar procesi për shkarkimin e kryetarëve në komunat veriore.

Radoniqi ka njoftuar se në Leposaviq kanë votuar 124 qytetarë nga 13.674 qytetarë me të drejtë vote apo 0.91 për qind, në Zubin-Potok 18 votues nga 6.877 qytetarë me të drejtë vote, në Zveçan s’ka votuar askush nga 7.209 qytetarë e në Mitrovicë të Veriut gjithsej 111 vota nga 18.796 vota apo 0.59 për qind.

Ai ka thënë se përkundër sfidave, KQZ-ja i ka ndërmarrë të gjitha hapat e nevojshëm që t’iu mundësonte qytetarëve realizimin e të drejtës demokratike dhe ligjore.

“Duke u mbështetur në të dhënat e daljes së votuesve në këtë proces ju njoftojmë se nuk kanë votuar shumica e votuesve të regjistruar siç kërkohet me nenin 72 të Ligjit për Vetëqeversjen Lokale në Republikën e Kosovës, pra nuk është arritur 50% i domosdoshëm, andaj konstatojmë se iniciativa qytetare për largimin e kryetarëve të komunave Leposaviq, Zubin Potok, Zveçan dhe Mitrovicë e Veriut ka dështuar. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, përkundër sfidave, është angazhuar maksimalisht dhe ka ndërmarrë të gjithë hapat e nevojshëm për të organizuar procesin e votimit në këto komuna, duke dëshmuar përkushtimin e madh që qytetarëve t’iu mundësojë realizimin e të drejtës së tyre demokratike dhe ligjore”, ka deklaruar Radoniqi në një konferencë për media.

Shefi i Misionit të EULEX-it në Kosovë, Giovanni Barbano, ka thënë shkurtimisht se është ofruar siguria gjatë procesit të votimit në katër komunat veriore.

Lexo përditësimet tjera
Votimi per shkarkim te kryetareve

Dështoi iniciativa për shkarkimin e kryetarëve në veri

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Kreshnik Radoniqi, ka njoftuar se s’ka kaluar procesi për shkarkimin...