Arbëri

GAP: Edhe këtë vit Qeveria ndau më shumë mjete për komunat e udhëhequra nga VV-ja

Foto: KOHA
 

Instituti GAP ka analizuar ndarjet buxhetore për vitin 2024, duke i krahasuar ato me vitin paraprak, pas aprovimit të Projektbuxhetit 2024 nga Qeveria e më pas në lexim të parë edhe nga Kuvendi.

Siç thuhet në raport, në hartimin e Projektbuxhetit të vitit 2024, Qeveria është treguar më e matur në planifikimin e të hyrave dhe shpenzimeve. Kjo pasi parashikohet një rritje e ngadalësuar e të hyrave dhe shpenzimeve buxhetore, me 5 dhe 3 për qind, duke arritur në shumën tre dhe 3.3 miliardë euro.