Arbëri

Kurti: Anëtarësimi në KiE sjell avantazhe veçanërisht për komunitetin joshumicë

Foto: KOHA
 

Kryeministri Albin Kurti ka dalë me mesazh për qytetarët serbë të vendit në lidhje me aplikimin e Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës, liberalizimin e vizave dhe rritjen e interesimit për t'u pajisur me pasaporta dhe targa të Republikës së Kosovës.

Nëpërmjet një videoje të publikuar në Facebook, Kurti ka thënë se anëtarësimi i Kosovës në KiE sjell avantazhe e veçanërisht për anëtarët e komuniteteve joshumicë, në kuptimin e qasjes në Gjykatën e të Drejtave të Njeriut në Strasburg.