Arbëri

Nexhat Krasniqi s’u largua edhe pasi KRPP-ja alarmoi për shkelje në tenderët mbi 70-milionësh

 

Në muajin prill të këtij viti Komisioni Rregullator i Prokurimit Publik alarmoi Ministrinë e Infrastrukturës për shkelje në tre tenderë, vlera e të cilëve është mbi 70 milionë euro. Ministri Liburn Aliu u njoftua me shkeljet, por nuk u ndërmorën masa ndaj Nexhat Krasniqit, i cili deri muajin e shkuar e drejtoi Zyrën e Prokurimit. Në Ministri nuk i treguan arsyet e mosveprimit

Ministri Liburn Aliu dhe as sekretari i Ministrisë së Infrastrukturës nuk kanë marrë veprime ndaj Nexhat Krasniqit, kur për shkeljet në proceset e prokurimit u njoftuan nëpërmjet një shkrese që ua adresoi Komisioni Rregullator i Prokurimit Publik.

Institucioni që monitoron zbatimin e rregullave të prokurimit publik ka identifikuar parregullsi në aktivitete shumëmilionëshe të prokurimit që i ka realizuar Zyra e Prokurimit e udhëhequr nga Krasniqi, dhe ato i ka përmbledhur në një shkresë 3-faqëshe.