Arbëri

Bislimi: Keqpërdorimi i liberalizimit mund ta dëmtojë Kosovën

Foto: Ilustrim
 

“Në qoftë se kemi një keqpërdorim mbiproporcional të këtij instrumenti, mund të llogaritet që Bashkimi Evropian apo zona Schengen të marrin masa restriktive, të cilat pastaj e dëmtojnë gjithë vendin. Mendoj se këtu jemi duke e bërë një punë të mirë, duke treguar se çka nënkupton liberalizimi i vizave dhe çka nuk nënkupton, se si ajo mund të keqpërdoret”, ka thënë zëvendëskryeministri Bislimi

Masa kufizuese në dëm të Kosovës ka paralajmëruar zëvendëskryeministri Besnik Bislimi, në rast të keqpërdorimit të liberalizimit të vizave, që do të nisë nga 1 janari i vitit të ardhshëm.

Në një konferencë për ndikimin, sfidat dhe mundësitë për bizneset e Kosovës nga liberalizimi, organizuar nga Oda Ekonomike Gjermano- Kosovare, në bashkëpunim me organizata ndërkombëtare, Bislimi theksoi se udhëtimi pa viza në zonën Schengen nuk duhet të keqkuptohet dhe të keqinterpretohet.