Arbëri

Serbët paraqesin kërkesë për peticion për shkarkim të kryetarëve në katër komunat në veri

 

Serbët në katër komunat në veri të Kosovës kanë formuar grupet nismëtare, të cilat të martën kanë paraqitur kërkesa te kryesuesit e kuvendeve komunale në Mitrovicë të Veriut, Zubin-Potok, Zveçan dhe Leposaviq, për inicim të peticionit për shkarkim të kryetarëve.

Kryesuesi i Kuvendit të Komunës së Mitrovicës së Veriut, Nexhat Uglanjin, ia ka konfirmuar KOHËS se tre persona kanë shkuar për ta paraqitur kërkesën por se ai nuk i ka pranuar në takim pasi që nuk ka qenë i njoftuar paraprakisht.