Arbëri

Vihet në dyshim regjistrimi i krimeve të luftës

 

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka paraparë që me regjistrimin e popullsisë ta bëjë edhe evidentimin e krimeve të luftës të vitit 1998-1999. Sipas zyrtarëve të këtij institucioni, ky propozim ka ardhur nga institucione dhe individë gjatë kohës sa pyetësori ishte në diskutim publik. Por, përfaqësues të personave të pagjetur thonë se ky proces mund të keqpërdoret pasi, sipas tyre, verifikimi i atyre të dhënave është i pamundshëm

Njëzet e katër vjet pas luftës është planifikuar të regjistrohen krimet dhe dëmet e luftës së vitit 1999. Kjo është paraparë të bëhet me regjistrimin e popullsisë, proces ky që është shtyrë për vitin e ardhshëm. Në Agjencinë e Statistikave të Kosovës, e cila do ta kryejë këtë proces thonë se ky regjistrim do të përfshijë periudhën nga data 28 shkurt 1998 deri më 11 qershor 1999.

“Propozimi për dëmet e luftës ka ardhur nga institucione dhe individë gjatë periudhës sa ishte pyetësori në diskutim publik. Periudha e përfshirë 28 shkurt 1998 -11 qershor 1999”, ka thënë Hazbije Qeriqi nga Agjencia e Statistikave të Kosovës.