Arbëri

KDI: Vetëm 10% e qytetarëve mendojnë se sektori i drejtësisë ka shënuar përmirësime

 

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka prezantuar rezultatet e hulumtimit të opinionit publik, që pasqyrojnë këndvështrimet e qytetarëve të Kosovës mbi reformën në sistemin e drejtësisë, sipas të cilave vetëm 10 për qind e qytetarëve të Kosovës mendojnë se sektori i drejtësisë këtë vit ka shënuar përmirësime.

Në një konferencë për media të mbajtur të martën, Violeta Haxholli nga KDI-ja, e cila i ka prezantuar rezultatet ka thënë se hulumtimi vë në pah këndvështrimin e qytetarëve rreth performancës së sektorit të drejtësisë, konkretisht punën e prokurorive dhe gjykatave, pritjet e qytetarëve për përmirësime në këtë sektor, institucionet përgjegjëse për reforma në këtë sektor si dhe mundësitë e qytetarëve për tu përfshirë në këtë reformë.