Arbëri

Policia: Trajtimi i armëve të sekuestruara bëhet pas përfundimit të procedurave ligjore

 

Pas sulmit terrorist në Banjskë, autoritetet e sigurisë së Kosovës kanë njoftuar se kanë konfiskuar nga grupi i armatosur i serbëve armë e pajisje të tjera ushtarake në vlerë prej mbi 5 milionë euro. Për fatin e tyre, në Polici kanë thënë se duhet pritur përfundimin e të gjitha procedurave ligjore. E në aspektin ligjor, sipas avokatit Valdet Gashi, ekzistojnë dy mundësi – asgjësimi apo përdorimi i tyre nga institucionet e sigurisë

Mbi 5 milionë euro është kalkuluar nga autoritetet se është vlera e arsenalit të armëve dhe të pajisjeve të tjera ushtarake që u sekuestruan në fshatin Banjskë të Zveçanit, pas sulmit të së dielës ndaj Policisë së Kosovës. Këtë arsenal, që i ka takuar grupit terrorist i cili u strehua në Manastirin e fshatit, e prezantuan ditë më parë autoritetet e rendit në Kosovë.

E për përcaktimin e mënyrës së veprimit lidhur me to, në Polici kanë thënë se fillimisht duhet të pritet përfundimi i procedurave ligjore.