Arbëri

Rreth 60 të dyshuar për sulmin në Banjskë, 10 morën trajtim mjekësor në Serbi

Foto: Driton Paçarada\KOHA
 

Shumë më i madh se 30 është numri i personave që dyshohet se u përfshinë në sulmin e së dielës ndaj Policisë në Banjskë të Zveçanit. Autoritetet nuk kanë folur zyrtarisht për këtë numër dhe as për mënyrën se si ikën ata. E, burime të KOHËS treguan se rreth 10 nga anëtarët e grupit mbërritën në Serbi të plagosur, në mesin e të cilëve edhe nënkryetari i Listës Serbe, Milan Radojçiq.

Dyfishi i numrit të personave të raportuar zyrtarisht, dyshohet se i përkasin grupit paraushtarak që ka kryer veprime terroriste kundër Policisë së Kosovës në Banjskë të Zveçanit.

Fillimisht nga institucionet kosovare është thënë se numri është rreth 30. Por, burime të KOHËS kanë deklaruar që ky numër besohet se është rreth 60.