Arbëri

Situata në veri të Kosovës “mobilizon” Perëndimin

 

Emisari i Bashkimit Evropian për dialogun Miroslav Lajçak, ka njoftuar se të hënën ka mbajtur “konsultime intensive dhe shumë thelbësore” për situatën në veri të Kosovës, me këshilltarët e lartë të liderëve evropianë dhe emisarin amerikan, Gabriel Escobar.

Në një shkrim në Twitter, ai ka thënë se ka biseduar me këshilltarët e liderëve francezë, gjermanë e italianë, dhe Escobarin për “hapat e ardhshëm në implementimin e Marrëveshjes për rrugën drejt normalizimit dhe situatën në veri të Kosovës”.