Arbëri

Kupchan: Sulmi në Kosovë ishte i organizuar, qëllimi është për më shumë dhunë

 

Është e qartë se sulmi i armatosur në veri të Kosovës, të dielën, nuk ishte spontan, thotë Charles Kupchan, profesor në Universitetin Georgetown dhe ish-drejtor i çështjeve evropiane në Këshillin e Sigurisë Kombëtare të Shteteve të Bashkuara në administratat e Bill Clintonit dhe Barack Obamas, në një intervistë për REL-in.

Sipas tij, aksioni në veriun e Kosovës ishte i organizuar mirë, derisa ka shtuar se në terren ka grupe qe duan dhunë.