Arbëri

BE-ja mohon se propozimi i Kurtit ishte i vetmi në tavolinë, zbardh propozimin e kompromisit

 

Një ditë pas takimit në kuadër të dialogut Kosovë-Serbi, Bashkimi Evropian e kualifikoi të pasaktë pretendimin e kryeministrit Albin Kurti se ishte i vetmi që paraqiti propozim të sekuencuar për implementim të Marrëveshjes Bazë. KOHA e ka siguruar nga burimet e larta në BE dokumentin e propozimit të kompromisit, që u tha se u pranua nga presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, e u refuzua nga kryeministri Kurti.

Bashkimi Evropian, si lehtësues në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, ka insistuar, një ditë pas takimit Kurti-Vuçiq, se presidenti i Serbisë e ka pranuar propozimin e kompromisit të BE-së për implementimin e marrëveshjes, ndërsa kryeministri i Kosovës e ka refuzuar.

Në të njëjtën kohë një zyrtar i BE-së në Bruksel ka thënë se pohimet e kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, se në takimin e djeshëm vetëm ai ka paraqitur propozim të sekuencuar për implementim, thjesht është i pasaktë.