Arbëri

20 pacientëve me kancer u vonohet rrezatimi

 

Aparatura e vetme për rrezatim që aktualisht funksionon në Klinikën e Onkologjisë nuk është duke punuar në të gjitha teknikat, duke lënë kështu rreth 20 pacientë në pritje për shërbimin e radioterapisë. Menaxhmenti i Klinikës fillimisht mohoi se aparatura nuk është plotësisht funksionale, por më pas pranoi se ka module që nuk i punojnë

Mosintegrimi i një pjese në aparaturën e rrezatimit në Klinikën e Onkologjisë ka ndikuar që një pjesë e pacientëve të mos e marrin këtë shërbim në Qendrën Klinike Universitare.

Aparatura për radioterapinë, që e parandalon rritjen e qelizave kancerogjene dhe shkatërrimin e tyre, funksionon vetëm me teknikën 3d, nga dy sosh që i ka.