Arbëri

Rexhepi: Ka lëvizje pozitive për mbrojtjen e të drejtave të njeriut

Foto: KP
 

Zëvendëskryeministrja e Kosovës për Çështje të Pakicave dhe Drejtat e Njeriut, Emilija Rexhepi, gjatë takimit të radhës të Grupit koordinues ndërinstitucional për të drejtat e njeriut ka thënë se Kosova ka shënuar lëvizje pozitive në mbrojtjen e të drejtave të njeriut, ndërsa sfidë mbetet pjesa veriore e Kosovës dhe integrimi dhe afirmimi i komunitetit serb.

Rexhepi u shpreh se ka edhe lëvizje pozitive në implementimin e ligjshmërisë në fushën e të drejtave të njeriut. Ajo e ka theksuar si problem gjuhën e urrejtjes në rrjetet sociale.