Arbëri

Situata në veri - Në PDK kërkojnë bashkëpunim me ndërkombëtarët, në LDK e AAK heshtin

 

Vendosje të rendit dhe ligjit, duke e respektuar kushtetutshmërinë, i kanë kërkuar ekzekutivit nga Partia Demokratike e Kosovës. Deputetë nga kjo parti kanë kërkuar bashkëpunim me ndërkombëtarët për normalizim të situatës në veri. E deputetë të LDK-së e AAK-së, pas mbledhjes së Komisionit për Buxhet, nuk pranuan të komentojnë tensionet në katër komunat veriore të vendit

Për tensionet në komunat veriore të vendit, deputetë të Kuvendit i kanë kërkuar Qeverisë që të bashkëpunojë me bashkësinë ndërkombëtare për normalizimin e situatës.

Deputeti nga Partia Demokratike e Kosovës, Mërgim Lushtaku, ka thënë se situata në veri tashmë ka dalë jashtë kontrollit.