Arbëri

Shihet i gabuar interpretimi, në bazë të të cilit Stanishiqit iu zbut dënimi

 

Gjykata Supreme ka refuzuar ankesat e mbrojtjes së Goran Stanishiqit dhe të Prokurorisë Speciale, teksa ka konfirmuar vendimin e Gjykatës së Apelit për dënim me 15 vjet burgim për krime lufte. Stanishiqi ishte arrestuar në Jarinjë më 2019 dhe u akuzua për vrasjen e 15 civilëve shqiptarë në bashkëkryerje. Koordinatori i Fondit për të Drejtën Humanitare, Amer Alija, e vlerëson të gabueshëm interpretimin që Supremja po e bën për dënimin maksimal për rastet e krimeve të luftës

Gjykata Supreme ka mbajtur në fuqi vendimin e Apelit për Goran Stanishiqin, i dënuar me 15 vjet burgim për krime lufte.

Trupi gjykues, i kryesuar nga Agim Maliqi dhe Valdete Daka e Rasim Rasimi, anëtarë, me aktgjykimin e 20 marsit ka konstatuar se Gjykata Themelore në Prishtinë e edhe ajo e Apelit kanë bërë konstatim të saktë të fakteve, se Stanishiqi ishte pjesëtar i MUP-it të Serbisë dhe se ishte pjesëmarrës në vrasjen e civilëve në fshatrat e Lipjanit, Sllovi dhe Tërbovc.