Arbëri

Rusia komenton Marrëveshjen e Ohrit: Asgjë s’ka ndryshuar, Kosova është pjesë e Serbisë

takimi i Ohrit
 

“Kosova është pjesë integrale e Serbisë”, ka qenë përgjigja e Rusisë teksa ka komentuar Marrëveshjen e Ohrit, për të cilën Kosova e Serbia u dakorduan më 18 mars.

“Këshilli i Sigurimit i OKB-së është trupi i vetëm i autorizuar për të konsideruar statusin e autonomisë së një province serbe. Asnjë vendim i ri s’është marrë. Kosova është pjesë integrale e Serbisë. Ne bashkëpunojmë ngushtë me partnerët serbë në mbrojtjen e interesave dhe të drejtave legjitime të Beogradit në strukturat multilaterale”, ka thënë të enjten zëdhënësja e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rusisë, Maria Zakharova për “RTBalkan”.