Arbëri

Hoti: Marrëveshja e Ohrit po reduktohet kah themelimi urgjent i Asociacionit

Foto: KOHA
 

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Avdullah Hoti, deklaroi se Marrëveshja në Ohër e arritur mes Kosovës dhe Serbisë po reduktohet në themelimin urgjent të Asociacionit. Ai shkroi në Facebook se javën e ardhshme nis dialogu për zbatimin e marrëveshjes, e sipas Hotit, Kosova është futur në një rrugë të gjatë “për të arritur tek marrëveshja finale për njohje reciproke”.

“E gjithë Marrëveshja e Ohrit po reduktohet në themelimin urgjent të Asociacionit. Asgjë tjetër. Ai që e kishte kundërshtuar me dhunë këtë Asociacion, e që kishte marrë mbështetje qytetare për këtë kundërshtim, tani do ta zbatojë në praktikë. Pesë vendet mosnjohëse të BE-së nuk kanë ndryshuar qëndrim edhe pas arritjes së Marrëveshjes së Ohrit. Në javën e ardhshme fillon dialogu në Bruksel për zbatim të marrëveshjes. Dialog për njohje reciproke nuk ka askund dhe nuk pritet të ketë”, shkroi ai.