Arbëri

Palokaj për aneksin: Shumë gjysmak, i hapur për interpretim, e kundërta nga ajo që paralajmëroi BE-ja

 

Korrespondenti i KOHËS në Bruksel, Augustin Palokaj, ka thënë se të shtunën mbrëma pas takimit 12 orësh në Ohër midis Kosovës dhe Serbisë, të lehtësuar nga Bashkimi Evropian, janë parë interpretime të ndryshme, sidomos nga presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

Palokaj ka deklaruar se pjesa më e rëndësishme e diskutimeve pas takimit, ajo e zbatimit të pikës 7 të planit evropian, për të krijuar nivel të duhur të vetëmenaxhimit për serbët në Kosovë, vazhdohet me fjalinë “sipas obligimeve relevante të marrëveshjeve të kaluara në kuadër të dialogut”.