Arbëri

Surroi i sheh dy probleme në negociatat për Planin evropian

 

Publicisti Veton Surroi ka thënë se janë dy probleme me të cilat po përballet procesi negociator në çështjen e planit të zbatimit të propozimit evropian, për të cilën kryeministri i Kosovës Albin Kurti dhe presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq janë duke negociuar të shtunën në Ohër të Maqedonisë së Veriut. Sipas tij, plani i zbatimit pas dakordimit për përmbajtjen e propozimit, po përcillet me problemin e vënies së nënshkrimeve apo jo dhe dykuptimësisë së përmbajtjes së dokumentit.

Të shtunën, nga mëngjesi Kurti dhe Vuçiq janë duke negociuar për këtë plan të zbatimit. Diskutimet kanë nisur qe më shumë se 10 orë dhe ende s’dihet kur do të përfundojnë. Surroi ka thënë se kalimi i një periudhe të gjatë diskutimesh tregon se “procesi është i rëndë”.