Arbëri

KEK-u kërkon rritjen e çmimit të shitjes së energjisë për KESCO-n dhe KEDS-in

 

Zyra e Rregullatorit të Energjisë pritet që deri në fund të këtij muaji t’i caktojë tarifat e energjisë, që do të hyjnë në fuqi më 1 prill 2023. Edhe KEK-u do që të rritet çmimi i megavatit që ajo shet për KEDS-in dhe KOSTT-in

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka kërkuar që çmimi i energjisë që ajo ia shet KEDS-it të rritet për tri euro për megavat. Nga 29.5 euro sa është aktualisht, në komentet që ka dorëzuar në Zyrën e Rregullatorit për Energji, në kuadër të procesit tarifor, ka kërkuar që çmimi të jetë 32.4 euro për një megavat.

Sipas kësaj ndërmarrjeje, çmimet aktuale nuk mbulojnë koston mesatare të prodhimit të energjisë nga termocentralet, duke përfshirë edhe koston e eksploatimit të thëngjillit për prodhim të energjisë.