Arbëri

Lista Serbe i ofron Vuçiqit mbështetje për të vazhduar “luftën” për formimin e Asociacionit

 

Lista Serbe nëpërmjet një reagimi në Facebook i ka shprehur mbështetje presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, për të vazhduar, siç kanë thënë, luftën për formimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe në Kosovë.

“Populli serb në Kosovë dhe Metohi dhe Lista Serbe si përfaqësues ligjor dhe legjitim i ofrojnë mbështetje të plotë presidentit Aleksandar Vuçiq, për të vazhduar luftën për formimin e Bashkësisë së komunave serbe, në përputhje me marrëveshjen e vitit 2013 dhe vitit 2015, me qëllim që të kemi një institucion kulm të popullit serb që do të mbrojë të drejtat individuale dhe kolektive të popullit serb dhe të krijojë kushte për mbijetesën, qëndrimin dhe kthimin e popullit serb në Kosovë dhe Metohi”, thuhet në reagimin e tyre.