Arbëri

Kurti i përgjigjet Escobarit: Çështja e Asociacionit, tek pas njohjes

 

Kryeministri Albin Kurti i është përgjigjur emisarit amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, për kërkesën e përsëritur të tij për formimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe. Në një intervistë për mediumin turk “TRT”, Kurti ka thënë se kjo çështje mund të diskutohet tek pas njohjes reciproke me Serbinë.

“Qartë, Escobari është shumë aktiv dhe i përfshirë dhe e mirëpres këtë. E kam takuar disa herë. Duhet të jemi të kujdesshëm dhe të drejtë. Ajo që po i theksoj unë si kushte për çfarëdo lloj asociacioni s’janë qëndrime arbitrare të mijat apo mendime personale. Vullneti dhe dëshira e popullit të Kosovës, kushtetutshmëria dhe ligjshmëria, janë ato që më bëjnë të themi se së pari na duhet njohja reciproke dhe tek pastaj ndonjë lloj Asociacioni”, ka thënë Kurti.