Arbëri

Ambasadori gjerman insiston në themelimin e Asociacionit: Do ta shtynte para dialogun

Jorn Rohde
 

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, ka thënë se Kosova ka marrë obligim për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe.

Rohde ka thënë se këtë obligim Kosova e ka marrë në vitin 2013 dhe se themelimi i Asociacionit është vonuar. Ambasadori gjerman vlerëson se themelimi i Asociacionit do të ndihmonte të avanconte bisedimet për normalizim të marrëdhënieve Kosovë – Serbi.