Arbëri

Nimanbegu sinjalizon Kurtin për statusin e Kishës Ortodokse Serbe

 

Deputeti shqiptar në Malin e Zi dhe kryetar i partisë Forca e Re Demokratike, Genc Nimanbegu, ka shprehur në Prishtinë shqetësimin për ndërhyrjet e Kishës Ortodokse Serbe në jetën politike e institucionale të Malit të Zi. Në një takim me kryeministrin dhe kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, sipas njoftimit të VV-së të shtunën, është thënë se kjo kishë ka tensionuar raportet etnike në Malin e Zi.

Njoftimi ka theksuar se në takim janë diskutuar marrëdhëniet ndërshtetërore “me ç’rast u përmend edhe ndërtimi i rrugës Pejë-Rozhajë dhe Deçan-Plavë, çka do të lehtësojë qarkullimin e qytetarëve dhe forcojë lidhjen ekonomike dhe tregtare”.