Arbëri

Treni i humbjeve të mëdha

 

Me vagonë të vjetruar dhe xhama të thyer ka mbetur linja e vetme funksionale e trenave në Kosovë, ajo nga Prishtina për në Pejë dhe anasjelltas. Udhëtimi me një linjë të vetëm dhe dy orare në vajtje dhe dy në ardhje ka bërë që numri i pasagjerëve të bjerë në krahasim me vitin 2019. Me bileta të udhëtarëve, treni nuk arrin ta mbulojë as koston e qarkullimit. Sipas ndërmarrjes “Trainkos”, kostoja mesatare e një linje vajtje-ardhje është 2 mijë e 617 euro. Kostoja vjetore është 19 herë më e madhe sesa fitimi që ka ndërmarrja nga biletat

Me katër vagonë, xhama të thyer dhe maksimumi 70 kilometra në orë udhëtohet çdo ditë me tren në linjën e vetme funksionale hekurudhore në Kosovë, atë Prishtinë-Pejë dhe anasjelltas.

Fishkëllima e dyfishtë e borisë është i vetmi sinjal që tregon se treni është afër stacionit në kryeqytet, ndërtesë kjo që ngjan me ndonjë objekt të boshatisur.