Arbëri

Prokuroria mohon se ka pranuar dosjen e zyrtarëve të lartë policorë të dyshuar për korrupsion

 

Prokuroria Themelore e Mitrovicës ka përgënjeshtruar EULEX-in lidhur me pretendimin se dosja me zyrtarët e lartë policorë të cilët dyshohen për krim të organizuar e korrupsion në veri, u është transferuar atyre në vitin 2017. Pas raportimit të “KOHËS”, në këtë Prokurori kanë deklaruar se është kërkuar nga EULEX-i t’u ofrojë dëshmi se dosja është dorëzuar, por që deri tash nuk e kanë bërë një gjë të tillë

Prokuroria Themelore e Mitrovicës e ka mohuar pretendimin e EULEX-it se në vitin 2017 atyre u është transferuar dosja me zyrtarët e lartë policorë, që dyshoheshin për korrupsion e krim të organizuar në veri. Përmes një përgjigjeje me shkrim, kjo Prokurori ka thënë se në bazë të dëshmive që posedojnë dosja e lëndës në fjalë, nuk është dorëzuar asnjëherë nga EULEX-i në Prokurorinë e Mitrovicës.

“Ju informojmë se në bazë të dëshmive që posedon Prokuroria Themelore në Mitrovicë, dosja e lëndës në fjalë, nuk është dorëzuar nga EULEX-i në prokurori. Është kërkuar nga EULEX-i që të ofrojë dëshmi se dosja është dorëzuar te ne, por deri në këtë moment nuk kemi marrë përgjigje. Jemi në pritje të përgjigjes për dëshminë se kjo dosje është dorëzuar në prokurori. Nuk mund të konkludohet se kjo dosje është dorëzuar në prokurori, përderisa nuk ofrohen dëshmi se është dorëzuar nga EULEX-i dhe pranuar nga administrata”, thuhet në përgjigjen e Zyrës për Komunikim të Prokurorisë Themelore në Mitrovicë.